Saganaki z krewetkami i fetą

Saganaki z krewetkami i fetą

4.3 824 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiarki
    150 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • wody
    200 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    2 łyżeczki
  • liści mięty, świeżych
    5
  • krewetki, surowe, średnie, obrane
    24
  • sera feta pokrojonego w 2 cm kostkę, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    200 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście do dekoracji
    1 gałązka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 408 kcal / 1716 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...