
Urządzenia i Akcesoria
Saganaki z krewetkami i fetą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiarki150 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
cukru1 łyżeczka
-
wody200 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oregano, suszonego2 łyżeczki
-
liści mięty, świeżych5
-
krewetki, surowe, średnie, obrane24
-
sera feta pokrojonego w 2 cm kostkę, plus dodatkowa ilość do dekoracji200 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście do dekoracji1 gałązka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
408 kcal /
1716 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
3 g