Urządzenia i Akcesoria
Saganaki z krewetkami i fetą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiarki
-
50 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka cukru
-
200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
5 liści mięty, świeżych
-
24 krewetki, surowe, średnie, obrane
-
200 g sera feta pokrojonego w 2 cm kostkę, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 gałązka natki pietruszki, świeżej, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
35 g
Kalorie
1716 kJ /
408 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40min
Korma z owoców morza
40min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1u. 30min
Małże po marynarsku
1u. 15min
Małże w mleku kokosowym i curry
1u. 10min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40min
Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili
1u. 10min
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45min
Gulasz z ryb i owoców morza
45min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35min