Risotto z cukinią i serem feta
TM5 TM6

Risotto z cukinią i serem feta

4.2 (1.4K ocen)

Składniki

  • 180 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 25 g masła
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 320 g ryżu do risotto, np. arborio
  • 70 g białego wina, wytrawnego
  • 680 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 liści bazylii, świeżych, posiekanych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1921.8 kJ / 459 kcal
Białko
10.7 g
Węglowodany
66.5 g
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy