Urządzenia i Akcesoria
Risotto z cukinią i serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
180 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
25 g masła
-
25 g oliwy z oliwek
-
320 g ryżu do risotto np. arborio
-
70 g białego wina, wytrawnego
-
680 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
10 liści bazylii, świeżych posiekanych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.7 g
Kalorie
1921.8 kJ /
459 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
66.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z kurkami
35 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min