
Urządzenia i Akcesoria
Risotto szparagowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
60 - 70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
70 - 80 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki, bez główek (główki zachować)
-
25 - 30 g oliwy z oliwek
-
250 g ryżu do risotto np. arborio lub carnaroli
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
450 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
287 kcal /
1201 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
12.7 g
Węglowodany
35.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKARONY I RISOTTO
8 Przepisów
Polska
Polska