
Urządzenia i Akcesoria
Curry z kurczakiem i mango
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonej na 3 cm kawałki500 g
-
curry, mielonego2 łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
korzenia imbiru, świeżego (ok. 2 cm), pokrojonego w 2 mm plastry15 - 20 g
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych½
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju rzepakowego20 g
-
mleczka kokosowego200 g
-
sosu rybnego1 łyżka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 - 20 g
-
mango, dojrzałego pokrojonego na 2-3 cm kawałki350 - 360 g
-
kolendra, świeża ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
340.2 kcal /
1422 kJ
Białko
28.8 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
21.4 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO KUCHNIA
10 Przepisów
Polska
Polska