Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g cebul szalotek, przekrojonych na pół
- 20 g oleju kokosowego
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 250 g różyczek kalafiora
- 250 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonych na 1 cm kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 700 g wody
- 200 g krojonych pomidorów, z puszki
- 150 g jarmużu, pokrojonego na 2 cm kawałki, bez twardych łodyg
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 456 kJ / 108 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Toskańska zupa fasolowa
50 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
1 Std. 15 Min
Zupa szpinakowa z batatami
35 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Minestrone z kurczakiem
50 min
Zupa z wiosennych warzyw
35 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 Std. 15 Min
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
50 min
Zielona zupa minestrone
40 min