Zupa krem z czarnej fasoli

Zupa krem z czarnej fasoli

4.0 92 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • czarnej fasoli, z puszki z zalewą
    800 g
    800 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, z zalewą
  • wody
    200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • krojonych pomidorów, z puszki
    500 g
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • soli (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 156 kcal / 653.2 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 1.6 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 14.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...