Zupa krem z czarnej fasoli

Zupa krem z czarnej fasoli

4.0 97 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 800 g czarnej fasoli, z puszki z zalewą
    800 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, z zalewą
  • 200 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 500 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 156 kcal / 653.2 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 1.6 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 14.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...