Zupa krem z czarnej fasoli
TM5 TM6

Zupa krem z czarnej fasoli

4.1 (89 ocen)

Składniki

  • 800 g czarnej fasoli, z puszki, z zalewą
    lub 800 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, z zalewą
  • 200 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 500 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
653.2 kJ / 156 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
1.6 g
Błonnik
14.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy