Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
800
g czarnej fasoli, z puszki, z zalewą
lub 800 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, z zalewą - 200 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 500 g krojonych pomidorów, z puszki
- ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 653.2 kJ / 156 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 14.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25min
Zupa krem z pieczarek
20min
Śródziemnomorska zupa pomidorowa
30min
Zupa krem z jarmużu
30min
Zupa krem z ciecierzycy
30min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Zupa krem z groszku
40min
Zupa krem z ziemniaków
40min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min
Zupa z rukoli
35min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35min