Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z czarnej fasoli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
800 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, z zalewą800 g czarnej fasoli, z puszki z zalewą
-
200 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
500 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14 g
Kalorie
653.2 kJ /
156 kcal
Tłuszcz
1.6 g
Błonnik
14.8 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Orientalny krem z fasoli
30 min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Krem z zielonej soczewicy z jajkiem przepiórczym
45 min
Zupa z batatów z pastą curry
25 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min