Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune non traité, zeste et jus
- 500 g de poivrons rouges ou orange, épépinés et détaillés en lanières
- 250 g de cassonade
- 1 pincée de safran en poudre
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 839 kJ / 197 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poivrons marinés
55min
Champignons farcis
55min
Bouchées de pannacotta d'artichaut sur biscuits aux noix
5 Std. 45 Min
Crème d'aubergine à l'amande
20 min
Pâte d'ail et d'échalote au gingembre
25 min
Pain libanais épicé
3h 30min
Tartinade de champignons amande-muscade
20 min
Compotée de poivrons
35 Min
Sauce au poivron et piment d'Espelette
25 min
Caviar d'aubergine aux poivrons
1h 35 min
Sauce tomate épicée
25 min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55min