Wersje kompatybilne
Blinis de champignons, sauce citron-ciboulette
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les blinis
- 80 g de trompettes-de-la-mort fraîches
- 1 c. à soupe de persil frais, ciselé
- 10 g de beurre
- 1 œuf
- 120 g de faisselle
- 100 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
La sauce citron-ciboulette
- 150 g de fromage frais
- le jus d'1/2 citron jaune
- 1 c. à soupe bombée de ciboulette fraîche, ciselée
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe d'huile neutre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 663 kJ / 158 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gougères aux champignons de Paris
1 Std. 30 Min
Dariole de saumon fumé aux épinards frais
2 godz. 15 min
Bruschettas de pleurotes et poivron
30 dk
Gâteaux de champignons
1 Std. 15 Min
Champignons farcis
45 Min
Mousse de chèvre en habit de poireau
2hod. 50min
Moelleux bretons cumin-carotte
1 Std. 15 Min
Eclairs à la tapenade et ratatouille
2 Std. 45 Min
Lasagne aux légumes anciens
1 Std. 40 Min
Minigratins à la grecque
20 Min
Eclairs aux petits pois et fromage frais
1 Std. 30 Min
Soufflé aux artichauts
50 dk