Blinis de champignons, sauce citron-ciboulette

Blinis de champignons, sauce citron-ciboulette

4.6 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Les blinis
  • 80 g de trompettes-de-la-mort fraîches
  • 1 c. à soupe de persil frais ciselé
  • 10 g de beurre
  • 1 œuf
  • 120 g de faisselle
  • 100 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
La sauce citron-ciboulette
  • 150 g de fromage frais
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 1 c. à soupe bombée de ciboulette fraîche ciselée
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à soupe d'huile neutre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 158 kcal / 663 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 13.8 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...