Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de raisins secs
- 2 c. à soupe de rhum
- 60 g de lait demi-écrémé
- 1 œuf
- 70 g de sucre en poudre
- 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g)
- 350 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 200 g de chair de potiron en purée
- 2 pincées de sel
-
½
c. à café de zeste d'orange râpé
lub ½ c. à café de zeste de citron râpé - 40 g d'huile de noisette
- 5 g de beurre demi-sel, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1203.9 kJ / 284.5 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Flan au potiron et aux pommes
3j 30 menit
Gâteau carotte-amande sans sucre ajouté et son glaçage
1h
Pain de seigle
2u. 40min
Le pain bannique
30min
Cake aux orties, pecorino et noisettes
1h
Milla de potiron
1h 10min
Gâteau marbré potiron-chocolat
2j 30 menit
Tarte sucrée au potiron
1h
Pain à la châtaigne
2hod. 55min
Gâteau moelleux miel et cardamome
40min
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1h 15min
Gâteau revigorant
1h