Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1250 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 1 filet d'huile d'olive
-
250
g de polenta
lub 250 g de semoule de maïs précuite - 10 g de graines de lin brunes
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 38 kJ / 9 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30min
Cake aux orties, pecorino et noisettes
1 Std.
Boulettes de seitan et sauce aux câpres
1 Std. 15 Min
Storzapretti - boulettes de blette au brocciu
1 Std. 20 Min
Polenta aux olives
45min
Seitan à l'orange
1 Std.
Terrine fromagère de polenta au poireau
5 Std. 30 Min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30min
Biscuits secs polenta et abricots secs sans sucre ajouté
25 Min
Blinis sans gluten
2h
Tomates farcies aux herbes, polenta aux olives
45min
Polenta aux olives et tomates confites
45min