Urządzenia i Akcesoria
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Pasta z awokado
-
250 - 300 g awokado (2 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
Placki warzywne
-
300 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
300 g batatów pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
2 jajka
-
90 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Gotowanie jajek i podanie
-
400 g wody
-
4 jajka
-
olej do smażenia
-
1 puszka tuńczyka, w sosie własnym odsączonego z zalewy (150-170 g), podzielonego na kawałki
-
sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
kolendra, świeża tylko liście, posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
894.8 mg
Białko
16.5 g
Kalorie
1276.8 kJ /
305.2 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min
Kurczak w cytrynowym sosie z tagliatelle z cukinii (TM6, TM7)
30 min
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM7)
50 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min