Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
400 g wody
-
40 g zielonej soczewicy, suszonej
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
20 g zielonych oliwek, bez pestek20 g czarnych oliwek, bez pestek
-
6 liści sałaty pokrojonych na kawałki
-
1 pomidor pokrojony w kostkę
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
853.5 mg
Białko
17.2 g
Kalorie
1728.4 kJ /
413.1 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
11.7 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
54.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 dk
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 dk
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 dk
Sałatka z soczewicy i kurczaka
30 dk
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 dk
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 dk
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 dk
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 dk
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 dk
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 dk
Kakaowy koktajl z bananem i melonem
5 dk
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 dk