Urządzenia i Akcesoria
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
1 porcja
Składniki
-
1 awokado dojrzałe (ok.170 g), pokrojone na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g bazylii, świeżej tylko liście
-
10 g migdałów, siekanych10 g orzeszków piniowych
-
15 g oliwy z oliwek
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g makaronu shirataki (konjac) (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
605.3 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1726 kJ /
412.5 kcal
Tłuszcz
39.5 g
Błonnik
11.4 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
16.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kuskusem, bakłażanem i papryką
35 Min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 Min
Gotowanie makaronu (TM7)
20 Min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 Min
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 Min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 Std.
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 Min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 Min
Pieczony kurczak z warzywami
1 Std. 45 Min
Pizza Diavola
1 Std. 30 Min
Ciastka owsiane
35 Min
Carbonara Ramen
30 Min