Wegańska sałatka Cezar

Wegańska sałatka Cezar

4.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 250 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g orzechów nerkowca
  • 400 g gorącej wody
  • 180 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 15 g kaparów, konserwowych
  • 10 g sosu Worcestershire (opcjonalnie) wegańskiego
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 1 łyżka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 400 g sałaty rzymskiej porwanej na kawałki
  • 300 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 2 awokado dojrzałe, pokrojone w 1 cm plastry
  • bagietka do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 486.6 kcal / 2035.9 kJ
Białko 14.3 g
Tłuszcz 36.3 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 13.1 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 1062.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...