
Urządzenia i Akcesoria
Wegańska sałatka Cezar
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
250 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g orzechów nerkowca
-
400 g gorącej wody
-
180 g wody mineralnej, niegazowanej
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
15 g kaparów, konserwowych
-
10 g sosu Worcestershire (opcjonalnie) wegańskiego
-
2 łyżeczki musztardy Dijon
-
1 łyżka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
400 g sałaty rzymskiej porwanej na kawałki
-
300 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
2 awokado dojrzałe, pokrojone w 1 cm plastry
-
bagietka do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
486.6 kcal /
2035.9 kJ
Białko
14.3 g
Tłuszcz
36.3 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
13.1 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
1062.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min
Wegańskie curry ze szparagami
1 godz.
Jajka faszerowane korniszonami
50 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Tofu tikka masala
55 min
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min
Kokosowe bao z krewetkami
1 godz. 40 min
Wegański pad thai z tofu
45 min