Urządzenia i Akcesoria
Wegańska sałatka Cezar
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
250 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g orzechów nerkowca
-
400 g gorącej wody
-
180 g wody mineralnej, niegazowanej
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
15 g kaparów, konserwowych
-
10 g sosu Worcestershire (opcjonalnie) wegańskiego
-
2 łyżeczki musztardy Dijon
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
400 g sałaty rzymskiej porwanej na kawałki
-
300 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
2 awokado dojrzałe, pokrojone w 1 cm plastry
-
bagietka do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1062.9 mg
Białko
14.3 g
Kalorie
2035.9 kJ /
486.6 kcal
Tłuszcz
36.3 g
Błonnik
13.1 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM6, TM7)
25 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
1 h
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 h
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min