Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem

4.0 58 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja

Składniki

  • 50 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wskazówka)
  • 40 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 jajko
  • 220 g napoju roślinnego np. kokosowego, owsianego
  • 5 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • ¼ łyżeczki soli
  • liście szpinaku baby, świeże (ok. 40 g)
  • łosoś wędzony na zimno (ok. 50 g), pokrojony na kawałki
  • 2 plastry tofu, miękkiego naturalnego lub wędzonego (ok. 60 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
    2 plastry sera feta, (ok 60 g), pokrojonego w 1 cm kostkę

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 601.7 kcal / 2517.5 kJ
Białko 25.6 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 91.1 g
Błonnik 9.6 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 664.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...