Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wskazówka)
- 40 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1 jajko
- 220 g napoju roślinnego, np. kokosowego, owsianego
- 5 g oleju, plus dodatkowa ilość do smażenia
- ¼ łyżeczki soli
- liście szpinaku baby, świeże (ok. 40 g)
- łosoś wędzony na zimno (ok. 50 g), pokrojony na kawałki
-
2
plastry tofu, miękkiego, naturalnego lub wędzonego (ok. 60 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
lub 2 plastry sera feta (ok 60 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2517.5 kJ / 601.7 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 91.1 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 664.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Kakaowa jaglanka z bananem i migdałami
40 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Kakaowa gryczanka z truskawkami i słonecznikiem
25min
Placki jaglane
40 min
Owsiane placki bananowo-migdałowe
20 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min