Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem

4.0 56 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja

Składniki

  • kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wskazówka)
    50 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    40 g
  • jajko
    1
  • napoju roślinnego np. kokosowego, owsianego
    220 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
    5 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • liście szpinaku baby, świeże (ok. 40 g)
  • łosoś wędzony na zimno (ok. 50 g), pokrojony na kawałki
  • tofu, miękkiego naturalnego lub wędzonego (ok. 60 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
    2 plastry
    2 plastry sera feta, (ok 60 g), pokrojonego w 1 cm kostkę

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 601.7 kcal / 2517.5 kJ
Białko 25.6 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 91.1 g
Błonnik 9.6 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 664.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...