Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
TM6 TM5

Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem

3.9 (37 ocen)

Składniki

  • 50 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wskazówka)
  • 40 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 jajko
  • 220 g napoju roślinnego, np. kokosowego, owsianego
  • 5 g oleju, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • ¼ łyżeczki soli
  • liście szpinaku baby, świeże (ok. 40 g)
  • łosoś wędzony na zimno (ok. 50 g), pokrojony na kawałki
  • 2 plastry tofu, miękkiego, naturalnego lub wędzonego (ok. 60 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
    lub 2 plastry sera feta (ok 60 g), pokrojonego w 1 cm kostkę

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2517.5 kJ / 601.7 kcal
Białko
25.6 g
Węglowodany
91.1 g
Tłuszcz
16.7 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Błonnik
9.6 g
Sód
664.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy