
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g ziemniaków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 500 g batatów pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 200 - 250 g sera cheddar, ciemnego pokrojonego na kawałki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 550.9 kcal / 2304.8 kJ
- Białko
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.7 g
- Sód
- 418.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 min
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Mrożony sernik mojito
24 godz. 30 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1 godz.
Risotto z dynią i serem
50 min
Gratin z ziemniaków (TM6)
50 min
Tarta ratatouille (TM5)
1 godz. 30 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
55 min
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min