Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
500 g ziemniaków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
500 g batatów pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
200 - 250 g sera cheddar, ciemnego pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
418.3 mg
Białko
14.5 g
Kalorie
2304.8 kJ /
550.9 kcal
Tłuszcz
40.6 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
23.7 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarta z ricottą i kolorowymi pomidorkami
1 godz. 30 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Zapiekane nachos z czterema dipami
40 min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM5)
1 godz. 20 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM5)
40 min
Faszerowane gnocchi z sosem pomidorowym
1 godz. 20 min
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
35 min