Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6)

4.5 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
8 sztuk

Składniki

  • 200 g pomidorów śliwkowych w całości, mieszczących się w szerokiej części podajnika
  • 120 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 120 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
  • 90 g sera żółtego np. cheddara, edamskiego, pokrojonego na na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 280 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej (1 puszka)
  • 120 g wody
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
  • 8 muszli do tacos, kukurydzianych (patrz wskazówka)
  • suszone płatki chili (opcjonalnie) do posypania
  • liście kolendry, świeże do dekoracji
  • 8 łyżeczek kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu do podania
  • 1 limonka pokrojona w ósemki, do skropienia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 164.8 kcal / 689.3 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 7.9 g
Węglowodany 18.2 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 383.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...