
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g pomidorów śliwkowych w całości, mieszczących się w szerokiej części podajnika
- 120 g marchewki z odciętymi końcówkami
- 120 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
- 90 g sera żółtego np. cheddara, edamskiego, pokrojonego na na kawałki
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 280 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej (1 puszka)
- 120 g wody
- 20 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
- 8 muszli do tacos, kukurydzianych (patrz wskazówka)
- suszone płatki chili do posypania (opcjonalnie)
- liście kolendry, świeże do dekoracji
- 8 łyżeczek kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu do podania
- 1 limonka pokrojona w ósemki, do skropienia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 164.8 kcal / 689.3 kJ
- Białko
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Sód
- 383.8 mg