Urządzenia i Akcesoria
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
8 sztuk
Składniki
-
200 g pomidorów śliwkowych w całości, mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
120 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
120 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
-
90 g sera żółtego np. cheddara, edamskiego, pokrojonego na na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
280 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej (1 puszka)
-
120 g wody
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
8 muszli do tacos, kukurydzianych (patrz wskazówka)
-
suszone płatki chili (opcjonalnie) do posypania
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
-
8 łyżeczek kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu do podania
-
1 limonka pokrojona w ósemki, do skropienia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
164.8 kcal /
689.3 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
7.9 g
Węglowodany
18.2 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
383.8 mg