Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze

Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze

4.7 29 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Warzywne risotto
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    70 g
    70 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    200 g
  • oliwy z oliwek
    25 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • masła
    25 g
  • ryżu do risotto typu Arborio
    250 g
  • wody
    500 g
  • białego wina, wytrawnego
    160 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
Mini ciasta czekoladowe na parze
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    100 g
  • mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
    50 g
  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    90 g
  • jajka
    2
  • żółtka
    2
  • cukru
    65 g
  • mąki orkiszowej, białej
    30 g
    30 g mąki pszennej
  • wody
    500 g
  • cukier puder do oprószenia
  • lody waniliowe do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1110 kcal / 4646 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 64 g
Węglowodany 101 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 34 g
Sód 1808 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...