
Urządzenia i Akcesoria
Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Warzywne risotto
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki70 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki200 g
-
oliwy z oliwek25 g
-
soli1 łyżeczka
-
masła25 g
-
ryżu do risotto typu Arborio250 g
-
wody500 g
-
białego wina, wytrawnego160 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Mini ciasta czekoladowe na parze
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki100 g
-
mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki50 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia90 g
-
jajka2
-
żółtka2
-
cukru65 g
-
mąki orkiszowej, białej30 g
-
wody500 g
-
cukier puder do oprószenia
-
lody waniliowe do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1110 kcal /
4646 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
64 g
Węglowodany
101 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
34 g
Sód
1808 mg