
Urządzenia i Akcesoria
Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Warzywne risotto
-
70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
25 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
25 g masła
-
250 g ryżu do risotto typu Arborio
-
500 g wody
-
160 g białego wina, wytrawnego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Mini ciasta czekoladowe na parze
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
50 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
90 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 jajka
-
2 żółtka
-
65 g cukru
-
30 g mąki orkiszowej, białej
-
500 g wody
-
cukier puder do oprószenia
-
lody waniliowe do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1110 kcal /
4646 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
64 g
Węglowodany
101 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
34 g
Sód
1808 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto z dynią i serem
50 min
Zupa fasolkowa; Kurczak z brokułami i ryżem
1 godz.
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 min
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1 godz. 20 min
Potrawka z kurczaka i bobu z brokułowym makaronem orzo
55 min
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40 min
Wegetariańskie chili z ryżem; Serniczki w słoiczkach
45 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min