Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze

Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze

4.7 29 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Warzywne risotto
  • 70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    70 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 200 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 25 g masła
  • 250 g ryżu do risotto typu Arborio
  • 500 g wody
  • 160 g białego wina, wytrawnego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Mini ciasta czekoladowe na parze
  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 50 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 90 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 65 g cukru
  • 30 g mąki orkiszowej, białej
    30 g mąki pszennej
  • 500 g wody
  • cukier puder do oprószenia
  • lody waniliowe do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1110 kcal / 4646 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 64 g
Węglowodany 101 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 34 g
Sód 1808 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...