![Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/54b336bd-3994-41a5-8117-505110e0c951/Derivates/67323ec3-c661-492f-9c36-1d6f599583a7.jpg)
Wersje kompatybilne
Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Warzywne risotto
-
70
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 70 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 25 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 25 g masła
- 250 g ryżu do risotto, typu Arborio
- 500 g wody
- 160 g białego wina, wytrawnego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Mini ciasta czekoladowe na parze
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 50 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 90 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 65 g cukru
-
30
g mąki orkiszowej, białej
lub 30 g mąki pszennej - 500 g wody
- cukier puder, do oprószenia
- lody waniliowe, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 4646 kJ / 1110 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 34 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1808 mg