Makaron z cukinii z sosem cytrynowym

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
1 porcja

Składniki

  • 200 - 250 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 50 g sera feta pokruszonego
  • 15 g orzeszków piniowych
    15 g migdałów, w słupkach
  • 10 g oliwy z oliwek
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1355.1 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 1604.2 kJ / 383.4 kcal
Tłuszcz 30.9 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...