Urządzenia i Akcesoria
Tarta z ricottą i kolorowymi pomidorkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
220 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
110 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
30 - 40 g wody
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
300 - 400 g pomidorka koktajlowego różnokolorowych, przekrojonych na pół
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 kawałek skórki z cytryny (ok. 4 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
150 g serka śmietankowego podzielonego na kawałki
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżki migdałów, w słupkach2 łyżki orzeszków piniowych
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
531.4 mg
Białko
9.6 g
Kalorie
1378.5 kJ /
329.5 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Węglowodany
21.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 Min
Limoncello spritz
10 Min
Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną
1 Std.
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 Min
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
20 Min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM6, TM7)
25 Min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 Min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 Min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 Min
Mini galette z grzybami
1 Std. 45 Min
Dyniowe chlebki maślane
1 Std. 5 Min
Zupa dyniowa
25 Min