Urządzenia i Akcesoria
Tofucznica
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
400 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
60 g oleju
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¾ - 1 łyżeczka czarnej soli, kala namak (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 - 150 g śmietanki sojowej
-
1 pęczek szczypiorku, świeżego posiekanego
-
4 kromki pieczywa tostowego lub pełnoziarnistego (ok. 140 g)
-
włoski pomidor koktajlowy przekrojone na pół lub pokrojone w plastry, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
604.2 mg
Białko
20.8 g
Kalorie
1775.4 kJ /
424.3 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
29.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kanapki z pastą z tofu
5 Min
Kremowy „serek” z nerkowców
25 Min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 Min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 Min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 Min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 Min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 Min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 Min
Kanapki z pastą z fasoli
5 Min
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 Min
Kakaowa gryczanka z truskawkami i słonecznikiem
25 Min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 Min