
Urządzenia i Akcesoria
Tofucznica
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)400 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
oleju60 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej¼ łyżeczki
-
czarnej soli, kala namak (patrz wskazówka)¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
śmietanki sojowej100 - 150 g
-
szczypiorku, świeżego posiekanego1 pęczek
-
kromki pieczywa tostowego lub pełnoziarnistego (ok. 140 g)4
-
włoski pomidor koktajlowy przekrojone na pół lub pokrojone w plastry, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
424.3 kcal /
1775.4 kJ
Białko
20.8 g
Tłuszcz
26.8 g
Węglowodany
29.7 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
604.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIA
12 Przepisów
Polska
Polska