Tofucznica

Tofucznica

4.4 72 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
    400 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • oleju
    60 g
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • czarnej soli, kala namak (patrz wskazówka)
    ¾ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • śmietanki sojowej
    100 - 150 g
  • szczypiorku, świeżego posiekanego
    1 pęczek
  • kromki pieczywa tostowego lub pełnoziarnistego (ok. 140 g)
    4
  • włoski pomidor koktajlowy przekrojone na pół lub pokrojone w plastry, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 424.3 kcal / 1775.4 kJ
Białko 20.8 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 29.7 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 604.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...