Urządzenia i Akcesoria
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
¼ cukinii (ok. 100 g), nieobranej, z odciętymi końcówkami, w razie potrzeby przekrojonej wzdłuż na pół
-
½ marchewki (ok. 30 g), z odciętymi końcówkami
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowo ¼ łyżki
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowo 2 szczypty
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
80 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej
-
1 jajko
-
25 g bułki tartej
-
1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
-
1 szczypta papryki słodkiej, mielonej
-
40 g kaszy kuskus
-
60 g gorącej wody
-
60 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki cukru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1900.8 mg
Białko
23.7 g
Kalorie
3025.1 kJ /
723 kcal
Tłuszcz
33.1 g
Błonnik
12.7 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
84.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Pieczona owsianka czekoladowa z wiśniami
30 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min