Urządzenia i Akcesoria
Makaron z pesto z buraka (TM7)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
1500 g wody
-
45 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
2 łyżki migdałów, w płatkach
-
1 cytryna ekologiczna
-
320 g makaronu orkiszowego, typu spaghetti320 g makaronu pełnoziarnistego typu spaghetti
-
250 - 280 g czerwonego buraka (ok. 1 średnia szt.), pokrojonego na kawałki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
1 ząbek czosnku
-
10 g płatków drożdżowych nieaktywnych
-
4 - 5 liści bazylii, świeżych
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
717 mg
Białko
16 g
Kalorie
2069 kJ /
494 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RÓŻOWE PRZEPISY II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Muffiny warzywno-jajeczne z wędzonym łososiem
45 Min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 Min
Wrapy tikka masala
40 Min
Makaron z ciecierzycy z sosem dyniowym z fetą
35 Min
Wrapy z hummusem i warzywami
1 Std.
Dyniowe bułeczki (Thermomix® Nester)
2 Std. 40 Min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 Min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 Min
Muffinki dyniowe z kruszonką
25 Min
Mini panettone (Thermomix® Nester)
3 Std. 30 Min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 Min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 Min