
Urządzenia i Akcesoria
Pizza bianca z dynią i boczkiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Ciasto na pizzę
-
150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
250 g mąki pszennej
-
200 g wody
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
Dodatki i wykończenie
-
70 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
200 - 250 g dyni Hokkaido ze skórką, pokrojonej w 0,5 cm plastry (patrz wskazówka)
-
100 g kostek boczku
-
20 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczkę rozmarynu, suszonego
-
150 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
200 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego posiekanego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
829 kcal /
3472 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
40 g
Węglowodany
82 g
Błonnik
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ NA OKRĄGŁO II
10 Przepisów
Polska
Polska