Urządzenia i Akcesoria
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
400 g wody
-
150 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na kawałki150 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na kawałki
-
10 - 15 g mieszanych ziół, świeżych np. koperku, liści natki pietruszki, liści bazylii, posiekanego szczypiorku
-
100 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
-
50 g jogurtu naturalnego
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 jajko
-
20 g mąki pszennej pełnoziarnistej20 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
olej do smażenia
-
2 plastry łososia wędzonego na zimno (ok. 40 g)
-
koperek, świeży do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1088.4 mg
Białko
32 g
Kalorie
1796.9 kJ /
429.5 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
44.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM5)
45 min
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40 min
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM6, TM7)
45 min
Wytrawne muffinki warzywne z serem (BLW, dla dzieci)
45 min
Kanapki z gofrów szpinakowych
45 min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 godz.
Placki z cukinii (low carb)
50 min
Lasagne dyniowa
1 godz. 45 min
Dyniowe cynamonki
3 godz. 40 min
Zupa dyniowa
25 min