
Urządzenia i Akcesoria
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
400 g wody
-
150 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na kawałki
-
10 - 15 g mieszanych ziół, świeżych np. koperku, liści natki pietruszki, liści bazylii, posiekanego szczypiorku
-
100 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
-
50 g jogurtu naturalnego
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 jajko
-
20 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
olej do smażenia
-
2 plastry łososia wędzonego na zimno (ok. 40 g)
-
koperek, świeży do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
429.5 kcal /
1796.9 kJ
Białko
32 g
Tłuszcz
15.2 g
Węglowodany
44.6 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
1088.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kanapki z pastą z fasoli
5 min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM6)
25 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 min
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 godz.
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
1 godz. 40 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Jaglany koktajl z tahini
15 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min