Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
TM5 TM6

Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem

4.1 (10 ocen)

Składniki

  • 400 g wody
  • 150 g dyni Hokkaido, obranej, pokrojonej na kawałki
    lub 150 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 10 - 15 g mieszanych ziół, świeżych np. koperku, liści natki pietruszki, liści bazylii, posiekanego szczypiorku
  • 100 g twarogu, chudego, podzielonego na kawałki
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 jajko
  • 20 g mąki pszennej
    lub 20 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego
  • olej, do smażenia
  • 2 plastry łososia wędzonego na zimno (ok. 40 g)
  • koperek, świeży, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1796.9 kJ / 429.5 kcal
Białko
32 g
Węglowodany
44.6 g
Tłuszcz
15.2 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Błonnik
7.6 g
Sód
1088.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy