Urządzenia i Akcesoria
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
5 g koperku, świeżego
-
1000 g wody
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
20 g oliwy z oliwek
-
80 g makaronu z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
10 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2980.3 mg
Białko
18.4 g
Kalorie
2596.9 kJ /
620.7 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
98.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Makaron z soczewicy z pieczonymi warzywami i tahini
30 min
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Makaron z ciecierzycy z sosem dyniowym z fetą
35 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Kalafior tikka masala
30 min