
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
- 500 g dyni piżmowej obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki
- 150 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
- 30 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki
- 2 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 czubata łyżeczka maku
- 2 goździki
- 7 nasion kardamonu wyłuskanych
- 250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- ¾ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 liść laurowy, suszony
- 50 g orzechów nerkowca
- 50 g migdałów, blanszowanych
- 400 g mleczka kokosowego
- 60 g wody
- liście kolendry, świeże do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 441.5 kcal / 1847.1 kJ
- Białko
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Sód
- 814.7 mg