
Urządzenia i Akcesoria
Korma z pieczonymi warzywami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
400 g ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
-
500 g dyni piżmowej obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
-
30 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 czubata łyżeczka maku
-
2 goździki
-
7 nasion kardamonu wyłuskanych
-
250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 ząbki czosnku
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 liść laurowy, suszony
-
50 g orzechów nerkowca
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
400 g mleczka kokosowego
-
60 g wody
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
441.5 kcal /
1847.1 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
27.4 g
Węglowodany
37.8 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
814.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dyniowe ragout z ryżem
45 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2 godz. 35 min
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min