
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
kaszy bulgur200 g
-
orzeszków piniowych30 g
-
ogórków pokrojonych na kawałki200 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
selera naciowego (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki20 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji1 gałązka
-
oliwy z oliwek50 g
-
rodzynek40 g
-
soli2 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
wody1000 g
-
dyni piżmowej pokrojonej w 2 cm kostkę500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
454.9 kcal /
1903.2 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
69.6 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
1494.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ NA OKRĄGŁO II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6)
45 min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6)
1 godz.
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1 godz.
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2 godz. 35 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min