Steki kalafiorowe z purée fasolowym

Steki kalafiorowe z purée fasolowym

4.7 9 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    20 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    5 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek plus dodatkowo 1-2 łyżki
    160 g
  • octu jabłkowego
    20 g
  • soli plus dodatkowo 1-2 szczypty
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • kalafior (ok. 800 g)
    1
  • papryka wędzona, mielona do oprószenia
  • fasoli limeńskiej, konserwowej
    200 g
    200 g białej fasoli, dużej, z puszki
  • koncentratu pomidorowego
    25 g
  • pasty tahini (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 813.1 kcal / 3401.7 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 70.2 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 11.8 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 531.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...