
Urządzenia i Akcesoria
Sos warzywny z masłem orzechowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju20 g
-
warzyw, mieszanych twardych, np. brokułu, kalafiora, marchewki, korzenia selera, pokrojonych na 1-2 cm kawałki500 g
-
wody50 g
-
cukru10 g
-
sosu sojowego20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
warzyw, mieszanych liściastych lub cebulowych, np. szpinaku, kapusty, kapusty włoskiej, cebuli, pokrojonych na 3-5 cm kawałki250 - 300 g
-
masła orzechowego100 g
-
oleju sezamowego10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
432.3 kcal /
1808.5 kJ
Białko
15.8 g
Tłuszcz
21.8 g
Węglowodany
46.3 g
Błonnik
12.5 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
793.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM6)
25 min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 min
Grzybowe stir-fry z ryżem
55 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Bolognese z kalafiorem
55 min