
Urządzenia i Akcesoria
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Pieczone warzywa
-
czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół150 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika200 g
-
cukinii z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika350 g
-
batatów nieobranych, wyszorowanych, z odciętymi końcówkami, pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika500 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
octu balsamicznego20 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego50 g
-
liści tymianku, świeżych1 łyżka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Pomarańczowa kasza bulgur
-
wody1000 g
-
skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo)1 łyżka
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego100 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
kaszy bulgur250 g
-
sera feta (ok. 100 g), grubo pokruszonego½ opakowania
-
orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych3 łyżki
-
liści mięty, świeżych posiekanych2 łyżki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanych2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
385.7 kcal /
1613.7 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
59.3 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
1189.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 Min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1 Std. 25 Min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
40 Min
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM6)
20 Min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1 Std.
Wiosenne curry warzywne z cytrynowym ryżem
40 Min
Pasta z daktyli i koziego sera na cykorii; Ryba w papilotach; Krem jabłkowy z kruszonką
2 Std. 30 Min
Bliskowschodni brunch
1 Std. 20 Min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 Min
Wegańskie curry ze szparagami
1 Std.
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 Min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 Min