Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 30 g cebuli
- 5 g oliwy z oliwek, plus dodatkowo 1 łyżeczka do polania
- 50 g ryżu brązowego
-
20
g białego wina, wytrawnego
lub 20 g wody - 250 g wody
- 80 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta oregano, suszonego
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1721.1 kJ / 411.4 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 61.8 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 764.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Kanapki z pastą z fasoli
5min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min