Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 sztuki
Składniki
Salsa Pico de gallo
-
1 ząbek czosnku
-
30 g cebuli
-
¼ łyżeczki kolendry, mielonej2 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
1 czerwoną papryczkę chili, świeżą bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
500 g pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli
Wegańskie nadzienie
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
40 g oliwy z oliwek
-
110 g marchewki pokrojonej w słupki (4 x 1 cm)
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (4 x 1 cm)
-
120 g cukinii pokrojonej w słupki (6 x 1 cm)
-
2 łyżki mieszanki przypraw do tacos i fajitas
-
300 g tofu, średnio twardego pokrojonego w słupki (6 x 1 cm, patrz wskazówka)
-
4 tortille pszenne, pełnoziarniste
-
4 łyżeczki migdałów, w słupkach4 łyżeczki orzeszków piniowych
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1 mg
Białko
29 g
Kalorie
1625.3 kJ /
388.5 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
57.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Szybkie obiady VI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegański pad thai z tofu
45 min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Kalafior tikka masala
30 min