Urządzenia i Akcesoria
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g makaronu shirataki (konjac) (patrz wskazówka)
-
120 g orzechów, całych, mieszanych
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczkę ziół prowansalskich, suszonych
-
200 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
250 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki250 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
50 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
woda do gotowania
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcja
Sód
738.3 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1600.8 kJ /
382.6 kcal
Tłuszcz
28.9 g
Błonnik
13 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Makaron z soczewicy z pieczonymi warzywami i tahini
30 min
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 godz.
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 min
Kalafior tikka masala
30 min