Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym

Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 1000 g makaronu shirataki (konjac) (patrz wskazówka)
  • 120 g orzechów, całych, mieszanych
  • 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczkę ziół prowansalskich, suszonych
  • 200 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    250 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • woda do gotowania
  • liście bazylii, świeże (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcja

Sód 738.3 mg
Białko 11.4 g
Kalorie 1600.8 kJ / 382.6 kcal
Tłuszcz 28.9 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 28.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...