
Urządzenia i Akcesoria
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g makaronu shirataki (konjac) (patrz wskazówka)
-
120 g orzechów, całych, mieszanych
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczkę ziół prowansalskich, suszonych
-
200 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
250 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
50 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
woda do gotowania
-
liście bazylii, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcja
Sód
738.3 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1600.8 kJ /
382.6 kcal
Tłuszcz
28.9 g
Błonnik
13 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM5)
1 godz.
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
25 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min