Urządzenia i Akcesoria
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g makaronu shirataki (konjac) (patrz wskazówka)
-
120 g orzechów, całych, mieszanych
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczkę ziół prowansalskich, suszonych
-
200 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
250 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki250 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
50 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
woda do gotowania
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcja
Sód
738.3 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1600.8 kJ /
382.6 kcal
Tłuszcz
28.9 g
Błonnik
13 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 Min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 Min
Zupa krem i chipsy z batata (TM5)
35 Min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 Min
Korma z pieczonymi warzywami
55 Min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 Min
Wegański pad thai z tofu
45 Min
Wrapy z serem halloumi
40 Min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 Std.
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 Min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 Min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 Min