Dal z brązowym ryżem i soczewicą
TM5 TM6

Dal z brązowym ryżem i soczewicą

3.8 (4 oceny)

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 200 g warzyw, mieszanych, w równych proporcjach, marchewki, kalafiora, brokułu
  • 30 g ryżu brązowego
  • 1200 g wody
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 25 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku, mały
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • 1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 szczypta suszonych płatków chili (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
    lub 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 80 g mleczka kokosowego
  • 150 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżka ziaren sezamu
  • 1 łyżka płatków drożdżowych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3278 kJ / 783.5 kcal
Białko
28.5 g
Węglowodany
87.3 g
Tłuszcz
33.3 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Błonnik
17.8 g
Sód
3444.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy