Dal z brązowym ryżem i soczewicą

Dal z brązowym ryżem i soczewicą

4.3 56 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 200 g warzyw, mieszanych w równych proporcjach, marchewki, kalafiora, brokułu
  • 30 g ryżu brązowego
  • 1200 g wody
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 25 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku mały
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • 1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 szczypta suszonych płatków chili (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
    1 łyżeczka syropu klonowego
  • 80 g mleczka kokosowego
  • 150 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżka ziaren sezamu
  • 1 łyżka płatków drożdżowych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 783.5 kcal / 3278 kJ
Białko 28.5 g
Tłuszcz 33.3 g
Węglowodany 87.3 g
Błonnik 17.8 g
Tłuszcz nasycony 14.7 g
Sód 3444.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...