Timballo al forno con zucchine (senza glutine)

Timballo al forno con zucchine (senza glutine)

4.5 76 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

Timballo
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di zucchine a rondelle (3-5 mm circa)
    400 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pasta di riso (formato a piacere)
    250 g
  • di burro
    10 g
Besciamella
  • di latte intero
    500 g
  • di amido di mais (maizena) consentito da prontuario
    40 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di noce moscata
    1 pizzico
  • di burro a pezzi
    50 g
Terminare la preparazione
  • di prosciutto cotto a cubetti consentito da prontuario
    100 g
  • di formaggio fondente (Edamer, Emmental, Gouda, Fontina) a cubetti, consentito da prontuario
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 666 kcal / 2786 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 36.9 g
Węglowodany 65.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...