Timballo al forno con zucchine (senza glutine)

Timballo al forno con zucchine (senza glutine)

4.5 78 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

Timballo
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di zucchine a rondelle (3-5 mm circa)
  • 1 pizzico di sale
  • 250 g di pasta di riso (formato a piacere)
  • 10 g di burro
Besciamella
  • 500 g di latte intero
  • 40 g di amido di mais (maizena) consentito da prontuario
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata
  • 50 g di burro a pezzi
Terminare la preparazione
  • 100 g di prosciutto cotto a cubetti consentito da prontuario
  • 100 g di formaggio fondente (Edamer, Emmental, Gouda, Fontina) a cubetti, consentito da prontuario

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 666 kcal / 2786 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 36.9 g
Węglowodany 65.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...