Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 foglioline di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 45 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di pomodori ciliegino a metà
- 20 olive taggiasche denocciolate
- 20 g di capperi sott'aceto
- 1 rametto di timo fresco, gli aghi lavati e asciugati
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 20 g di vino bianco
- 500 g di trancio di pesce spada a cubetti (2-3 cm)
- 320 g pasta secca tipo tagliolini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2347 kJ / 561 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli risottati alle seppie
40 min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35 min
Pesce spada alla ghiotta
40 min
Linguine ai gamberoni
30 Min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 godz. 5 min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40 min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20min
Pennette con spada e melanzane
50min
Tagliolini al nero di seppia con sugo ai gamberi
1h 10min
Spaghetti cozze e gamberi
25min
Penne al ragù di polpo
1 Std.
Penne al sugo di calamari
40 min