Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 200 g di mozzarella a pezzi, ben strizzata
Besciamella
- 30 g di burro + q.b. per imburrare
- 60 g di farina senza glutine
- 550 g di latte
- 5 g di sale fino
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Ragù
- 70 g di cipolla a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di carne trita di manzo
- 400 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
Assemblare le lasagne
- 250 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne senza glutine (vedere consigli)
- 300 g di prosciutto cotto a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 32.9 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Timballo al forno con zucchine (senza glutine)
1 godz. 5 min
Maccheroni al forno con sugo e polpettine
1h 30min
Paccheri filanti al gratin
1sa 35 dk
Lasagne classiche
2 Std.
Lasagne alla bolognese
2 Std. 15 Min
Lasagne alla parmigiana
3 Std. 25 Min
Lasagne salsiccia e mozzarella
1h 40min
Cannelloni mozzarella e prosciutto
1 Std. 15 Min
Lasagna classica (senza lattosio)
1h 45min
Pasta al forno veloce
45min
Lasagne alla bolognese
3h
Pasta al forno classica
1h 30min