![Lasagne al prosciutto cotto (senza glutine) Lasagne al prosciutto cotto (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E7736176-4D0A-45D0-A7D3-9D23C4B55E5B/Derivates/C46B79AC-4D54-4773-A423-AB7635A0EF20.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 200 g di mozzarella a pezzi, ben strizzata
Besciamella
- 30 g di burro + q.b. per imburrare
- 60 g di farina senza glutine
- 550 g di latte
- 5 g di sale fino
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Ragù
- 70 g di cipolla a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di carne trita di manzo
- 400 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
Assemblare le lasagne
- 250 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne senza glutine (vedere consigli)
- 300 g di prosciutto cotto a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 32.9 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne classiche
2h
Lasagne alla bolognese
3h
Pasta al forno veloce
45 Min
Pasta al forno classica
1h 30min
Lasagne alla bolognese
2h 15 min
Lasagne all'amatriciana
2h
Parmigiana di melanzane
2h
Cannelloni mozzarella e prosciutto
1h 15 min
Lasagna classica (senza lattosio)
1h 45min
Terrina di lasagne ai funghi e carne salada
1 Std. 10 Min
Lasagna di zucchine
2h
Lasagne alla parmigiana
3h 25min