Lasagne al prosciutto cotto (senza glutine)

Lasagne al prosciutto cotto (senza glutine)

4.9 62 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano reggiano a pezzi
    100 g
  • di mozzarella a pezzi, ben strizzata
    200 g
Besciamella
  • di burro + q.b. per imburrare
    30 g
  • di farina senza glutine
    60 g
  • di latte
    550 g
  • di sale fino
    5 g
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
Ragù
  • di cipolla a pezzi
    70 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di carne trita di manzo
    400 g
  • di passata di pomodoro
    400 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Assemblare le lasagne
  • di pasta all'uovo fresca tipo lasagne senza glutine (vedere consigli)
    250 g
  • di prosciutto cotto a fette
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 466 kcal / 1950 kJ
Białko 32.9 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 32.8 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...