![Mezze maniche affumicate Mezze maniche affumicate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9CDC54E1-3A84-4E76-BEB6-ECD986A39688/Derivates/053A1664-A8FC-47D2-89D6-E1CA3272952E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di speck a listarelle (0.5 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di piselli freschi
- 70 g di cipolla rossa di Tropea a fette sottili
- 80 g di salmone affumicato a listarelle (0.5 cm)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 50 g di acqua (opcjonalnie)
- 320 g di pasta secca corta tipo mezze maniche
- 100 g di panna da cucina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2289 kJ / 547 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 61.7 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35 Min
Spaghetti all'amatriciana
35 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Penne pisellini, funghi e speck
30 Min
Farfalle risottate salmone e panna (senza lattosio)
35 Min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40 Min
Rigatoni affumicati
25min
Bavette pancetta e finferli
40 Min
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35 Min
Farfalle al salmone e pinoli
20 Min
Farfalle risottate alla boscaiola
40 Min
Fusilli risottati al salmone affumicato (per 2 persone)
30 Min