Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di ricotta salata a pezzi
- 400 g di cavolfiore, le cimette, lavate e asciugate
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
- 600 g di acqua
- 500 g di pasta secca tipo farfalle
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1408.4 kJ / 336.6 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 89.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e piselli
35 min
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40min
Pasta risottata con zucca e piselli
40min
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35 min
Penne integrali con lenticchie
25 min
Bucatini con i cavolfiori (Pasta chi vruccoli)
1 godz.
Pasta di lenticchie con crema di stracchino e spinaci
30 min
Orecchiette salsiccia e broccoli
35 min
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40min
Penne integrali in crema di cipolle e sesamo
45min
Farfalle risottate con verdure e provolone
35 min