![Trofie fave, asparagi e pancetta Trofie fave, asparagi e pancetta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B9422159-7298-469F-AB30-3E45A15F50FF/Derivates/1D4C437B-8CD4-4A61-8199-E26E55C4EE3E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di punte di asparagi
- 80 g di pisellini freschi, sgranati
- 300 g di acqua
- 80 g di fave fresche novelle, sgranate
- 3 pizzichi di sale
- 70 g di pancetta coppata in una sola fetta a listarelle
- 35 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di pasta, tipo trofie
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di pecorino grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2284 kJ / 546 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 62.5 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35 Min
Farfalle asparagi e bottarga
35 Min
Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta
45 Min
Fusilli primavera ai carciofi e piselli
30 Min
Pasta con fave e mazzancolle al curry
1 Std. 10 Min
Fusilli, carciofi e cacio
40 Min
Tagliolini alla zucca
1h 20min
Orecchiette cicoria e mozzarella
40 Min
Pipette primaverili
45 Min
Fusilli ai carciofi e piselli
30 Min
Spaghetti con pecorino e fave
40 Min
Trofie con fiori di zucca, zucchine e crudo
40 Min