Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di mandorle pelate
- 5 foglie di basilico fresco, lavate
- 50 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 filetti di acciughe sott'olio, sgocciolate
- 5 olive nere denocciolate
- 10 g di capperi sotto sale, sciacquati
- 4 pomodori secchi a pezzi
- 10 pomodorini ciliegia in quarti
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 800 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 350 di pasta secca tipo farfalle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1786 kJ / 427 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 71.9 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 dk
Spaghetti alla vesuviana
25 Min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 Min
Pasta ricotta e pomodorini
30 Min
Linguine al salmone e vodka
20 min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25 Min
Penne alla puttanesca
35 dk
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50 dk
Vermicelli di scammaro
30 Min
Spaghettini ai peperoni
50 dk
Tortiglioni in salsa eoliana
40 Min
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35 dk