Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maccheroni a fezze
- 500 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- 250 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Pesto di melanzane
- 300 g di pomodorini ciliegia a metà
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di melanzane a dadini (1 cm)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzetti
- 30 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- farina di semola di grano duro q.b.
- acqua q.b.
- sale q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1926 kJ / 460 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 min
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55min
Maltagliati al pesto di zucchine e gamberi
50min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30min
Penne risottate al pesto di melanzane
40min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50min
Orecchiette con crema di zucca e speck
35min
Gnocchi di farro con pesto di melanzane
2h
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 min
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3 Std. 30 Min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25min