Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 10 g di capperi sott'aceto, sgocciolati
- 1 spicchio di aglio
- 2 pizzichi di sale
- 1800 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 300 g di cimette di broccoli, lavate
- 180 g di pasta secca tipo orecchiette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2519 kJ / 602 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 76.6 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Błonnik
- 7.5 g
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40 min
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 Min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35 Min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40 min
Orecchiette cime di rapa e seitan
40 min
Bucatini con i cavolfiori (Pasta chi vruccoli)
1h
Lagane, ceci e vongole
30 Min
Orecchiette ai broccoli
2 Std. 40 Min
Orecchiette salsiccia e broccoli
35 Min
Orecchiette al grano arso con cime di rapa
5h
Orecchiette alle cime di rapa e vongole
4 godz.
Orecchiette alle cime di rapa
4 godz.