![Cicorie stufate Cicorie stufate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/492C4981-550A-4829-B8BA-51BBA3C96AF0/Derivates/EC012FCB-4108-4022-9B3E-FA469BFF2FEE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco sbriciolato (opcjonalnie)
- 8 pomodori ciliegino a metà
- 650 g di cicoria tipo catalogna, lavate e a pezzi (10-15 cm, peso netto)
- 50 g di acqua
-
½
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
lub ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa - 2 - 3 cucchiai di pecorino stagionato grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
Alternatywne przepisy
Ceci in umido
1h 30min
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30 dk
Carciofi trifolati
30 dk
Pancotto con cime di rape
40min
Carciofi all'aceto light
45min
Zuppa di bietole
35min
Contorno di cavolo nero
20min
Contorno di verza
35min
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Cuore di merluzzo e contorno di cicoria
45min
Cime di rapa stufate
55 dk
Broccoli alla siciliana con olive
40min