Cicorie stufate
TM31 TM5 TM6

Cicorie stufate

4.5 (151 ocen)

Składniki

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino secco sbriciolato (opcjonalnie)
  • 8 pomodori ciliegino a metà
  • 650 g di cicoria tipo catalogna, lavate e a pezzi (10-15 cm, peso netto)
  • 50 g di acqua
  • ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    lub ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 2 - 3 cucchiai di pecorino stagionato grattugiato, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
506 kJ / 121 kcal
Białko
4.1 g
Węglowodany
3.5 g
Tłuszcz
10.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy