Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco sbriciolato (opcjonalnie)
- 8 pomodori ciliegino a metà
- 650 g di cicoria tipo catalogna, lavate e a pezzi (10-15 cm, peso netto)
- 50 g di acqua
-
½
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
lub ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa - 2 - 3 cucchiai di pecorino stagionato grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
Alternatywne przepisy
Bietole con emulsione di pomodorini
50 min
Contorno di verza
35 min
Broccoli alla siciliana con olive
40min
Contorno di scarola con noci e pinoli
20min
Melanzane trifolate
40min
Contorno di carciofi alla menta
1sa 10 dk
Carciofi stufati
30 min
Cime di rapa stufate
55 min
Zuppa di bietole
35 min
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30 min
Cuore di merluzzo e contorno di cicoria
45min
Contorno di friggitelli
30 min