![Risotto burrata e piselli Risotto burrata e piselli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/390a91b1-651f-4c6b-bde5-b9c59eec83e0/Derivates/fa440d81-74df-45f8-befd-9263d5026e4f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di porri, la parte bianca a pezzi
- 160 g di piselli freschi, sgranati
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 970 g di acqua
- 320 g di riso Carnaroli
- 60 g di vino bianco
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 1 cucchiaino di sale
- 250 g di burrata a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2431 kJ / 581 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 67.7 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto verde con spinaci e pancetta
45 dk
Risotto piselli, merluzzo e menta
35 min
Risotto zucca, pancetta e piselli
50 dk
Risotto con crema di asparagi
50 dk
Risi e bisi
40 min
Risotto spinaci e piselli
35 min
Risotto alle melanzane
45 dk
Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato
30 min
Risotto zucchine e menta
40 min
Risotto asparagi e zafferano
35 min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40 min
Risotto agli asparagi
30 min