Spezzatino di vitello con patate e mele

Spezzatino di vitello con patate e mele

4.0 89 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 20 g di sedano a pezzi (3 cm)
  • 50 g di carota pelata e a pezzi (3 cm)
  • 60 g di cipolla a metà
  • 500 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi a pezzi (3x3 cm)
  • 60 g di vino bianco secco
  • 300 g di patate pelate e a pezzi (2x2 cm)
  • 200 g di pomodori pelati
  • 180 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 mela sbucciata e a fette (0,5 cm)
  • 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 418 mg
Białko 29 g
Kalorie 1234 kJ / 295 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...