Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 foglie di basilico fresche, lavate
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 6 cuori di merluzzo (circa 150 g l'uno)
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 peperoncino piccante rosso
- 120 g di olive nere denocciolate, a rondelle + q.b.
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, sciacquati e sgocciolati
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di polpa di pomodoro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1155 kJ / 276 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35min
Platessa al pomodoro
30min
Polpette al sugo
50min
Filetto di orata con peperoni (TM6)
25min
Contorno di spinaci
25min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45min
Merluzzo alla pizzaiola
30min
Salmone al cartoccio
35min
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
40min
Branzino al cartoccio
1h 10min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30min
Pasta risottata alle vongole
1h