![Bietole con emulsione di pomodorini Bietole con emulsione di pomodorini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C6401B61-6257-4837-B834-B414A5FA67B9/Derivates/32E30592-55B4-41A8-9FE3-E80697B7F30F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di pomodori ciliegino, senza pelle e semini (peso netto, vedere consiglio)
- 4 pizzichi di sale
- 520 g di acqua
- 800 g di bietole, pulite e lavate (1 kg peso lordo)
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 1 spicchio di aglio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 217 kJ / 152 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55min
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30min
Broccoli e salsiccia
30min
Cuore di merluzzo e contorno di cicoria
45min
Zuppa di bietole
35min
Cime di rapa stufate
55min
Contorno di spinaci
25min
Cicorie stufate
35min
Spinaci filanti
40min
Patate e fagiolini al pesto
35min
Spinaci al burro
30min
Broccoli alla siciliana con olive
40min