Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di pomodori ciliegino, senza pelle e semini (peso netto, vedere consiglio)
- 4 pizzichi di sale
- 520 g di acqua
- 800 g di bietole, pulite e lavate (1 kg peso lordo)
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 1 spicchio di aglio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 217 kJ / 152 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Cicorie stufate
35 Min
Patate e fagiolini al pesto
35 Min
Broccoli alla siciliana con olive
40 Min
Spinaci filanti
40 Min
Melanzane trifolate
40 Min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55 Min
Carciofi trifolati
30 Min
Contorno di peperoni al vapore
40 Min
Cime di rapa stufate
55 Min
Melanzane ripiene light
1h
Zuppa di bietole
35 Min
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30 Min