Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pulizia del branzino
- 2 branzini (circa 300 g cadauno)
Branzino al cartoccio
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 1 cucchiaino di sale
- 8 pomodori ciliegino o datterino, a metà
- olio extravergine di oliva q.b.
- olive taggiasche o di altro tipo, a piacere
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio
35 Min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 Min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35 Min
Orata al sale
40 Min
Coda di rospo con verdure
40 Min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 Min
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40 Min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1h 10min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 Min
Branzino al sale aromatico
55 Min
Filetti di branzino con salsa agli asparagi
45 Min
Ombrina al cartoccio con patate
45 Min