![Branzino al cartoccio Branzino al cartoccio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F672B0A7-B556-4D07-837F-8CC450ED2655/Derivates/023C87A2-15FC-4053-8F66-1E9B473D9108.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pulizia del branzino
- 2 branzini (circa 300 g cadauno)
Branzino al cartoccio
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 1 cucchiaino di sale
- 8 pomodori ciliegino o datterino, a metà
- olio extravergine di oliva q.b.
- olive taggiasche o di altro tipo, a piacere
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orata al sale
40 min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 min
Rombo pomodoro e nocciole
1 godz.
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 min
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40 min
Pescatrice ai pomodorini
1 godz.
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 min
Salmone al cartoccio
35 min
Branzino al sale aromatico
55 min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40 min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 min
Filetto di orata con peperoni
25 Min